Henkilökunta


RONNY ZETTERBORG

FYSIOTERAPEUTTI

Valmistuin fysioterapeutiksi v. 2015. Olen toiminut fysioterapeuttina HIFK-käsipallossa vuodesta 2014, palattuani Belgiasta, missä olin mukana avustamassa tutkimusta jalan lihasten aktiivisuudesta. Olen lisäksi ollut vastuussa HIFK miesten edustusjoukkueen fyysisestä harjoituksesta vuodesta 2016. Ensimmäisinä työvuosina fysioterapeuttina keräsin myös kokemusta Helsingin kaupungilla, missä toimin päivätoiminnassa 3 vuoden ajan.

Oma urheilu-urani kului jalkapallon ja jääkiekon parissa, mutta päättyi valitettavasti jalan rasitusvammaan. Tämä kohtalo vei minut fysioterapian pariin ja tavoitteeni onkin, ettei kukaan koe samaa kohtaloa kuin minä.

Vastaanotollani käy eri lajien urheilijoita, ihan nuorista urheiljan aluista maajoukkuepelaajiin. Vanhin asiakkaani on ollut 98-vuotias ja nuorin 7-vuotias, joten olen tottunut työskentelemään kaiken ikäisten kanssa kuntouttaen fyysistä toimintaa rajoittavia ongelmia. Pääasiassa vastaanotollani käy pallopelien taitajia, mutta olen hoitanut kuntoon myös esim. golfin pelaajia ja ratsastajia. Olen erikoistunut varsinkin nilkan, polven sekä olkapään kuntoutukseen. Neurologista kuntoutusta teen ikääntyneimmille asiakkailleni lähes päivittäin.

Olen erikoistunut neuromotoriikkaan (Neurolize -menetelmä), jonka avulla kohennetaan lihasten ja hermoston yhteispeliä saaden lihakset tuntumaan rennoilta mutta voimakkailta. Tällä hetkellä kouluttaudun lisäksi Biomekaniikan parissa (Functional patterns), jossa kohennetaan lihastasapainoa eli vähennetään epäsymmetriaa kehossa. Muita tavallisimmin käyttämiäni toimenpiteitä ovat faskiahieronta (Bodytech) sekä imusolmukejärjestelmän aktivaatiohoito (SCP).

Suunnittelen terapiapolun aina yhdessä asiakkaan kanssa, ottaen huomioon asiakkaan toiveet ja tavoitteet. Tavallinen terapia sisältää vähintään sekä manuaalisen käsittelyn että harjoitteiden läpikäynnin. Lisäksi lähetän harjoitteet joko kirjallisina tai jopa videoituna, jotta terapiasta saadaan mahdollisimman hyvä lopputulos.

  • Neuromotoriikka (Neurolize-menetelmä), kaikki koulutusmodulit suoritettu
  • Faskiahieronta (Bodytech), kaikki koulutusmodulit suoritett
  • SCP, Imusolmukejärjestelmän aktivointihoito
  • Biomekaniikka (Functional Patterns), Human Foundations Certification

Vastaanottoajat: Päivä-aikoja ma-pe ja ilta-aikoja ti & to. 


KRISTIAN JANSSON

URHEILUHIEROJA

Valmistuin hierojaksi Suomen Urheiluhierojaopistolta, erikoistuen urheiluhierontaan vuonna 2018. Kiinnostukseni hierontaan ja kehonhuoltoon on syntynyt yli 15 vuoden kokemuksesta ammattiurheilijana, niin Tanskassa kuin Suomessa. Erilaiset loukkaantumiset ja niistä seuranneet kuntoutusprosessit ovat tulleet tutuksi. Ne ovat opettaneet minulle, kuinka tärkeää kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ylläpitäminen on.

Uskon, että oman kokemukseni kautta olen oppinut tiedostamaan ja tunnistamaan hyvät otteet, sopivan voimankäytön sekä säännöllisen hieronnan vaikutukset, niin pelikentällä kuin sen ulkopuolellakin. Urani aikana monipuolinen fyysinen harjoittelu, ravinnon merkitys, palauttava sekä ennaltaehkäisevä harjoittelu on ollut osa arkea. Nyt sovellan näitä oppeja, anatomian ja fysiologian tuntemusta, ammatissani hierontapöydän äärellä. Yksittäiset hoidot samoin kuin pidemmät hoitojaksot suunnittelen aina yhdessä asiakkaani kanssa toiveet ja tavoitteet huomioiden.

Urheilijoiden kanssa huomioin aina harjoituskauden vaiheen ja lajikohtaisesti tärkeät lihasryhmät. Mikäl taustalta löytyy aikaisempia vammoja, otan ne huomioon hoitoprosessissa, jolloin voin tarpeen mukaan käyttää liikeratoja parantavia ja mobilisoivia tekniikoita. 

Hierontaan voi tulla kaikki iästä riippumatta. Urheiluhieronta perustuu klassiseen hierontaan yksilöitynä asiakkaan tarpeisiin. Klassinen hieronta on sopiva valinta, jos haluat rentoutua, lievittää lihaskipuja ja vähentää stressiä. Urheiluhieronta taas sopii paremmin nimensä mukaisesti urheilijoille tai aktiivisesti liikkuville henkilöille, jotka haluavat tehostaa palautumista, vähentää lihasjännitystä ja lievittää lihaskipuja. 

  • Muokkaava urheiluhieronta > suosittelen peruskuntokaudella toteutettavaksi, ei kesken kisakauden

Lisää nivelen liikelaajuutta, parantaa lihaksen elastisuutta, pehmentää mahdollista arpikudosta lihaksessa

  • Palauttava urheiluhieronta > suosittelen ympärivuotisesti, eniten aktiivisella kaudella. Saman päivän tai seuraavien päivien aikana intensiivisestä suorituksesta. 

Ennaltaehkäisee lihaksiston vammoja ja auttaa lihaksia palautumaan suorituksesta.

  • Valmistava urheiluhieronta > suosittelen ennen kovempaa suoritusta

Lyhytkestoinen hieronta mahdollisimman lähellä lämmittely-vaihetta. Avaa ja valmistaa lihaksia suoritukseen. Vammojen ennaltaehkäisyyn ja suorituksen parantamiseen.

Vastaanottoajat: Arkisin päiväaikoja, lauantaisin sopimuksen mukaan. Aikoja varattavissa 12.6. alkaen.

Luo kotisivut ilmaiseksi!